MOS

Milieu op school (MOS)


Gezonde voeding

We promoten gezonde tussendoortjes zoals fruit, boterhammetje, droge koek, … . Snoep en chocolade worden niet toegestaan. Op woensdag is het fruitdag: die dag krijgt uw kind een periode fruit van de school of neemt hij/zij een stuk fruit mee van thuis. De periode dat de school voor een stuk fruit zorgt, geven we tijdig aan. 

Er wordt enkel water toegestaan in de drinkbussen. Water kan steeds bijgevuld worden op school. De leerkrachten motiveren de kinderen om voldoende water te drinken.


Beweging op school

Alle kinderen hebben minstens 2u beweging (lichamelijke opvoeding) van een leerkracht. Vanaf het eerste leerjaar worden zwemlessen georganiseerd, waarbij de kinderen naar het zwembad in Houthalen-Helchteren gebracht worden voor zwemles. Elke klas neemt jaarlijks deel aan een sportdag waarbij de hele dag in het teken staat van bewegen. Deze data worden doorgegeven via de jaarkalender.

Ook tijdens de pauzes vinden we bewegen belangrijk. Na het concentreren in de klas, hebben kinderen buitenlucht en beweging nodig. Daarom wordt er geïnvesteerd in een uitdagende en aangename speelplaats. Binnenkort zal u namelijk enorme veranderingen zien op onze speelplaats. Daarnaast voorzien we ook de mogelijkheid tot voetballen, volleybal en basket. Bij de kleutertjes investeren we ook in fietsjes om hun motoriek te stimuleren. 


Afvalbeleid

Als groene school willen wij het afval zo veel mogelijk beperken. We stimuleren het gebruik van koekjesdozen, brooddozen en waterflessen om de verpakkingen te beperken en hopen dat we ouders stimuleren om bv. koekjes aan te kopen in grote verpakkingen (geen individuele verpakkingen). Op de speelplaats en in de klas wordt afval gesorteerd. Ook tijdens activiteiten proberen we ons afval te beperken door geen gebruik meer te maken van plastic zakken, bekertjes, …