Klas 6A meets journalist Lies Vandenberghe, het vrouwelijke sportanker van VTM!

Via de nieuwsquiz van “Nieuws in de klas” had klas 6A een educatieve workshop gewonnen. Groot was hun verbazing toen ze hoorden dat het een meet-and-greet zou worden met de bekende journaliste Lies Vandenberghe. Nou ja, bekend? Vele leerlingen kenden haar nog niet, maar daar kwam snel verandering in toen we ‘haar’ even googelden. Via een Google Meet zouden we haar mogen interviewen. Een live meet-and-greet kon helaas niet omwille van de huidige coronamaatregelen. Vol enthousiasme kropen de leerlingen in hun pen om het interview voor te bereiden en toverden zo een 25-tal vragen uit hun hoed. Op vrijdag 12 maart was het dan zover. Vol spanning zaten ze te wachten totdat de meester op de link klikte en Lies op het scherm verscheen. Lies stelde zich even voor en toen mochten ze één voor één hun vragen afvuren. Lies was zeer vriendelijk, rustig en zelfzeker en antwoordde heel enthousiast en uitgebreid op alle vragen. De meisjes en jongens kleefden aan het scherm. Het was een ware verrijking voor hen.

Na een dik uur kwam er een einde aan het leuke interview. Hopelijk zijn de opnames goed gelukt, want het interview wordt door DPG Media (het bedrijf achter HLN, De Morgen en VTM Nieuws) in een videovorm gegoten.

Heel benieuwd naar het resultaat! Heel veel dank gaat uit naar de mensen van ‘Nieuws in de klas’ en uiteraard ‘Lies Vandenberghe’. Het was een unieke belevenis.