Er is er maar éént(d)je

Er is er maar éént(d)je : maar één planeet aarde waar wij wonen en er is er maar één zoals jij , zoals de ander. Laat ons goed zorg dragen voor onze thuis , onszelf en de mensen rondom ons.

Bij het begin van het schooljaar werkten we aan een goede sfeer in onze klasgroep en onze bubbel. We zorgen er allemaal voor dat we hervulbare plasticflessen en herbruikbare brooddozen gebruiken. Er is geen plaats voor plastic troep op school. De plastic soep moeten we met z’n allen proberen op te beperken.

Nu gaan we werken aan GROEN MOET JE DOEN, DENK BOS! en ZEG IK STOP, HOU DAN OP!

Onze bossen moeten we goed verzorgen, we moeten ervoor zorgen dat elk levend wezentje in het bos kan blijven bestaan. Er zijn er zovelen ! Nog veel meer dan wat je op het eerste oog ziet. Meer nog ; elk levend wezentje, hoe klein of hoe groot ook speelt hierbij een belangrijke rol. Alles is met elkaar verbonden. We proberen met z’n allen zoveel mogelijk levende wezentjes uit onze bossen in kaart te brengen om ze vervolgens mee te nemen op de Ark .

Toen God STOP riep hield de mens nog niet op. Een zondvloed was het gevolg. Wij gaan leren kordaat en krachtig en gemeend STOP te zeggen als iemand ons verveeld. Wij gaan ook leren verwoorden hoe we ons voelen en wat ons precies verveeld. Zo leren we van jongsaf op een krachtige maar juiste manier op te komen voor onszelf.