We zoeken samen een oplossing

Al het hele schooljaar laten we ons elke maand inspireren door een bouwsteen van het antipest beleid “Een jaar lang tegen pesten” van het
Vlaams netwerk “Kies kleur tegen pesten”. We hopen dat zo alle kinderen op school zich “Als een vis in het water. . . ” voelen.

Elke maand komen we met de hele school samen om de nieuwe bouwsteen uit te leggen en werkt men hier verder aan in de klas. Een hele maand lang.
Wij zijn heel blij dat we de kerk mogen gebruiken om samen te komen. Elke maand staan Annie en Jean-Paul klaar om ons te helpen. Bedankt hiervoor.

Bij onze samenkomst kijken we eerst terug naar wat we bereikt hebben en wat we hebben geleerd.

De voorbije maand heeft iedereen superhard gewerkt aan het werkpunt : We brengen variatie in les en spel! Covid-19 heeft ons gedwongen
leren heel anders aan te pakken. Door eens iets op een andere manier te doen kun je veel leren over jezelf en ontdek je verborgen talenten.
We zijn benieuwd of dat gelukt is.

Als je iets op een andere manier moet doen dan is dat niet altijd makkelijk en dan moet je op zoek gaan naar een oplossing. Dat vraagt wat tijd,
maar meestal vind je wel een oplossing. Kijk maar naar het filmpje Piper (+link)

De nieuwe bouwsteen voor deze maand “We gaan samen op zoek naar oplossingen” , gaat over het zoeken naar oplossingen bij een ruzie. Samenleven brengt soms spanning mee. Die is gelukkig meestal op te lossen door erover te praten. Kinderen en jongeren van jongsaf de kans geven om hierin te oefenen, is een cadeau voor hun leven.

Na de paasvakantie gaan we hier verder aandacht aan besteden.

Team welbevinden